Informazioa
Produktuak
- Baserriko ogi ekologikoa eta gozoak: Gari hazidun moldea, Gari hogaza, Gari haziduna, Ologia, Espelta, Olibaduna, Zekalea, Sarrazeneo, Gailetak, Opilak eta Pastak.
- Esnekiak: Gazta
- Okela: Bildotsa (salmenta zuzena)
- Lekaleak: Babarrunak
Salmenta puntuak:
- Itxesi
- Centro dietético, tu salud es natural
- Tarte
- Amaña harategia
- Ibarkurutze frutadenda
- Nahaste
- Me gusta
- Basagune kontsumo ekologiko elkartea
- Baserrian
- Errebal plazia
Deskribapena:
Aizpea Izagirre eta Enrike Gisasolak urteak daramatzate lanean Sosola baserrian.
Enrikek aitxitxa-amamei hartu zien lekukoa baserriko ogia egiten jarraitzeko. Gaur egun ogi ekologikoak saltzen dituzte. Era askotako irinak erabiltzen dituzte horretarako (garia, zekalea, espelta, arto beltza, arroza…), nekazari txikiei erosi, eta harri-errotan eho ondoren. Ore amaz egindako ogiaz gain, goxo-gauzak ere saltzen dituzte.
Sosolan ardiak dituzte, gazta egiten dute, eta otsailetik Aste Santura arkumeak saltzen dituzte enkarguz.
Apustu egiten dute zuzeneko edo gertuko salmentaren alde, bai ostegunetan Errebaleko merkatu-plazan, bai herriko eta inguruko dendetan.
Ziurtagiriak:
Sare Sozialak:
- Instagram: @sosola_baserria